Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 09:44

Gaziantep'de müzik keşfi için öğretmenlere eğitim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi (HKÜ), İstanbul BT Müzik ve Sahne Sanatları iş birliğinde, öğretmenleri müzik eğitimiyle güçlendirmek, öğrencileri okullarda müzik derslerine teşvik etmek amacıyla başlatılan “Eğiticinin Eğitimi” adlı programını tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi.

YEREL
Gaziantep'de müzik keşfi için öğretmenlere eğitim

GAZİANTEP (İGFA Kültürel ve sosyal farklılıkları onarıcı etkileri içerisinde barındıran müziğin birleştirici gücünü erken yaşlarda çocuklara aşılamak için Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nca mart ayı boyunca süren “Eğiticinin Eğitimi” programı sonrası, Gaziantep Sanat Merkezi’nde 50 devlet okulu öğretmeni başarı sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, HKÜ İletişim Fakültesi’nden akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

Başkan Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada müziğin ruhu besleyen bir etkisi olduğunu belirterek, müziğin birleştirici gücünü erken yaşlarda çocuklara anlatmanın ve öğretmenlere bu konu hakkında tecrübe kazandırmanın önemli olduğunu söyledi.

Matematik ve Türkçe gibi derslerden başarısız olan çocukları, müzik ve beden eğitimi gibi derslerden uzaklaştırmanın yanlış bir yöntem olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Bizim en büyük yanlışımız çocuklarımızı ilgi alanlarından uzaklaştırmak oldu. Bir çocuğumuz, matematikte başarısız olabilir ancak bu durum çocuklarımızı sanatsal alanlardan yoksun bırakarak cezalandırmayı gerekli kılmamalı. Her insanın kendine özgü yetenekleri var.” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR